Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Zakopane másik arca tutajozással

Lengyelország, Zakopane, Gubalówka-hegy
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
Indulás: 2024-05-25-tól
2024-05-27-ig
Szobatípus: 2 ágyas (pótágyazható)
Időtartam: 2 éj
Ár:
69900.00 Ft/fő félpanzióval
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-25-tól
2024-05-27-ig
Szobatípus: Társítható szoba
Időtartam: 2 éj
Ár:
69900.00 Ft/fő félpanzióval
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-25-tól
2024-05-27-ig
Szobatípus: 1 ágyas
Időtartam: 2 éj
Ár:
85800.00 Ft/fő félpanzióval
Ajánlatkérés
Leírás

Túrázzunk a Kasprowy (avagy Gáspár) csúcsról! Legyünk büszkék a teljesítményünkre és zárjuk a szívünkbe  a Tátra szépségét, majd pihenésképpen lazítunk a termálfürdőben és tutajozhatunk a DunajecenBakancsokat fel, és vágjuk neki a kalandnak! 

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!

Szállás: Zakopane központ közelében, Hotel 3*.  Szobák: 2 ágyas (pótágyazható) szobák, fürdőszoba, ingyenes WiFi. Egyágyas szoba: 1 ágy, de felszerelése azonos. 

Ellátás: 2 félpanzió (svédasztalos reggeli és 1. nap menüvacsora,  2.nap menüebéd)

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok)

Időpont 2024:
május 25-27.

Program:

1. nap - Zakopane
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Szlovákián áthaladva, érkezés Zakopaneba a kora délutáni órákban. Városnézés Zakopaneban idegenvezetővel, amelynek során megtekintjük a Fatimai Szent Szűz templomát, amelyet II. János Pál csodálatos megmenekülésének emlékére építettek, végig sétálunk Zakopane híres sétálóutcáján, felkeressük a híreségek temetőjét a Szent Kelemen templomot és Zakopane első kőrtemplomát, a neoromán stílusú Szent Család plébánia templomot. Az utca középső részéről különösen szép kilátás nyílik az alvó lovagra, a legendás Giewont csúcsára. Rövid szabadidő után szállásunk felé veszünk irányt, ahol finom vacsora vár minket. 

2. nap - Kasprowy Wierch, avagy a Gáspár-csúcs meghódítása, Termál fürdő
Ízletes reggeli után egy nem mindenapos kirándulásra csábítunk: a Zakopane szomszédságában található, 1987 m magas Kasprowy csúcs meghódításására! Hegynek felfelé gyalogolva érjük el a felvonó alsó állomását (kb. 30 perc). Itt felvonóra szállunk (belépős) és irány a csúcs! Ott, a lengyel Tátra csúcsán, mintha a világ tetején lennénk, csodás panoráma tárul elénk! Felkeressük a közeli Beszkid csúcsot (könnyű séta), majd gyalogosan, a turistaösvényeken ereszkedünk le a csúcsról. Idegenvezetőnk és túravezetőnk kalauzolásával a kb. 4 órás gyalogos túra csodás tájakon át visz minket. A túra nem túl megterhelő a hegyi túrához szokott utazóknak, de minden résztvevő vegye figyelembe, hogy közel 1.000 métert ereszkedünk alá.  Azok az utazók, akik úgy érzik, hogy ez a túra nehéz lenne, kérjük indulás előtt jelezzék, így ők felvonóval tehetik meg az utat (oda-vissza) Zakopane és a Kasprowy csúcs között. Kellemesen elfáradva érkezünk a szálláshelyünkre, ahol finom ebéd vár minket. Szabad idő követően lazítós programra csábítjuk:  esti fürdőzésre a környék legismertebb Chocholowska Termébe, ahol  termálvízben laziíthatjuk izmainkat, nyitott és fedett medencékben naplementében, a hegyek ölelésében, akinek kedve van, akár csúszdászhat is egyet (belépős). 

3. nap - Nedec vára és tutajozás a Dunajecen
Reggeli után irány Nedec vára (belépős), ahol végigjárhatjuk az egykor magyar tulajdonban lévő Nedec várát. A várat a II. világháborúig főnemesek lakták, de sosem volt átépítve, illetve teljes egészében nem modernizálták. A vár legszebb látványossága a kilátóterasz, ahonnan meg tudjuk csodálni a fantasztikus kilátást! A vár után irány a tutajozás! Tradicionális tutajozáson veszünk részt Dunajecen és közben 18 kilométeren át gyönyörködhetünk a Dunajec-áttörés páratlan látványában, a sebesen, de abszolút biztonságosan sikló tutajról. (térítés ellenében). A tutajozás végpontján, Szczawnicán, rövid szünetet tartunk, hogy mindenkinek legyen ideje egy frissítőre, majd haza indulás. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt!  A túra átlagos fizikai állapotú embereknek kicsit megterhelő, de teljesíthető! 

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Magas-Tátra környékén az időjárás igen változékony, ezért az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Nagyon fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet. Javasolt a magasszárú, vízálló bakancs, esetleg túrabot

Időjárás:  A Magas-Tátra időjárása kimondottan változékony. Napsütéses időben igazán kellemes és csodás túrázni, de akár több fokkal is csökkenhet a hőmérséklet, erős szél, eső vagy köd is nehezítheti a túrát. 

A programváltozás jogát fenntartjuk, az időjárás, vagy a felvonó működésének függvényében! 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

ZÁKOPANE MÁSIK ARCA TUTAJOZÁSSAL 2024 3 nap / 2 éj 
ELŐFOGLALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG! 
Félpanzióval/ fő 05.25 - 05.27.
Felnőtt  69 900 Ft (180 Eur)
3. ágyon 15 évig  64 900 Ft (170 Eur)
Egyágyas felár  15 900 Ft  (40 EUR)

Figyelem! Társítási lehetőség 2 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2 ágyas szobában.

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 20 EUR/fő.

Belépők a helyszínen:
- Kasprowy felvonó: 110 csak oda; 130 PLN/ fő oda-vissza
- Nedec vára: kb 25 PLN 
- Tutajozás a Dunajecen: 25 Eur/fő
- Chocholowska Termál fürdő belépő kb: 70 PLN/felnőtt, 16 évig 50 PLN/fő, senior 60+: 60 PLN

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanziót, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat, üdülőhelyi díjat, belépőket, valamint a felárakat.

A szlovák beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt
A lengyel beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt

Hasonló ajánlatok